DE LANGE WEG NAAR EMANCIPATIE

Met onze workshops mikken we op het herwinnen van zelfstandigheid van onze deelnemers. De ideale formule om op een speelse manier te leren omgaan met je budget of om je talenten te ontwikkelen.

Een greep uit het aanbod over de afgelopen jaren:

Solidaire sporten

"Een gezonde geest in een gezond lichaam," zoals men zegt. Deze sportworkshop richt zich op het fysisch-psychologische welzijn van sociaal geïsoleerde mensen. Het geeft hen de energie om problemen het hoofd te bieden.

Koor

Koorzang stimuleert de interactie tussen vrijwilligers en hulpzoekenden. Onder begeleiding van gekwalificeerde vrijwilligers worden de talenten van elke persoon herontdekt en gestimuleerd.

Gezond koken binnen budget

Deelnemers worden getraind om hun huishoudbudget beter te beheren. Tegelijk profiteren ze van kooklessen om gezond en kostenbewust te eten op advies van diëtisten.

Solidaire beautyfarm 

Wanneer onze huismoeders zich teveel zorgen maken om basisbehoeften voor hun kroost, dan vergeten ze wel eens tijd voor zichzelf te nemen. In sommige centra zijn vrouwen in moeilijkheden welkom voor een middagje zorg en ontspanning. Ze zetten even hun problemen langs de kant en drukken even de pauzeknop in. 

Theater voor mensen in moeilijkheden

Theater staat bekend als een uitstekend middel voor expressie en groepscohesie. Op het podium vallen barrières weg en kan het artistiek  temperament zijn vrije loop gaan.

Poëzie tegen vooroordelen

De schrijf- en poëzieworkshops zijn een toevlucht voor alleenstaanden en kinderen in moeilijkheden. Van 10 tot 80 jaar oud drukken ze hun problemen, hoop en verwachtingen uit door hun innerlijke roerselen van zich af te schrijven.