HUISWERKBEGELEIDING

Huiswerkscholen zijn een uitstekende manier om de gelijkheid onder kinderen op school te garanderen. Sommige ouders in precaire situaties kunnen om verschillende redenen (taal, tijd, ruimte, gebrek aan vaardigheden) zelf niet de vooruitgang van hun kinderen opvolgen.

 

Op die plaatsen worden de kinderen begeleid door volwassenen uit alle lagen van de bevolking. Zij ondersteunen hen bij de ontwikkeling van hun vaardigheden.

In de afgelopen jaren hebben tal van huiswerkscholen in heel België hun deuren geopend voor de jeugd van 6 tot 18 jaar. Vrijwilligers, leerkrachten en animatoren  begeleiden hen voor de tijd die nodig is om hun huiswerk te maken, maar ook om hun tijd na school op een nuttige manier in te vullen.

Deze momenten zijn kostbaar en helpen om sterke banden te creëren die voor sommige kinderen geen evidentie zijn.

Huiswerkscholen zijn ook een plek van vertrouwen en geborgenheid waar iedereen vrijelijk zijn school- en gezinsmoeilijkheden kan uiten.

Tijdens de vakanties worden ook tal van activiteiten georganiseerd om het ritme in de loop van het jaar op peil te houden en de banden te bewaren.